Izrada web stranica u WordPressu 

Pogledaj video

Izrada web stranica

Pogledaj video

Što sve trebam imati za vlastitu web stranicu?

Da biste imali vlastitu web stranicu, potrebno je nekoliko stvari:

 • Domene: To je naziv vaše web stranice (npr. “moj-sajt.com”) koji se koristi za pristup web stranici putem web preglednika.
 • Hosting: To je mjesto gdje se vaša web stranica pohranjuje i čini dostupnom preko interneta. Postoji mnogo pružatelja usluga hostinga koji nude različite opcije i cijene.
 • Sadržaj: To su sve informacije koje želite da se pojave na vašoj web stranici, uključujući tekst, slike, videozapise itd.
 • Izgled: To je dizajn vaše web stranice, uključujući izgled i raspored elementa na stranici. Možete koristiti predefinirane teme ili napraviti svoj dizajn.
 • Alat za izradu web stranica: To je softver koji koristite za izradu i uređivanje vaše web stranice. WordPress je najpopularniji, ali se mogu koristiti i opcije softverskih usluga poput Wix, Weebly, Squarespace i ostali…
 • Opcionalno: Ako želite da se vaša web stranica može pronaći na Google-u ili drugim pretraživačima, onda ćete trebati optimizirati vaš sadržaj za SEO (Search Engine Optimization).

Sve ovo zajedno ćemo odraditi u suradnji s vama nakon što nam se javite da želite izradu web stranice.

Web dizajn i izrada web stranica

Web sjedište odnosno više web stranica zajedno u većini slučajeva je prvo mjesto gdje će Vaši potencijalni i postojeći klijenti potražiti iscrpne informacije o Vama i Vašem poslovanju. Svejedno oglašavate li se u nekom od preostalih medija kao što su novine, časopisi, radio ili televizija, prvi korak u traženju dodatnih informacija o Vama najčešće će biti Internet i Vaše web stranice.

Ako u potrazi za tim informacijama potencijalni klijenti budu razočarani ponuđenim sadržajem i dostupnošću informacija postoji velika mogućnost da se ne odluče za Vaš proizvod ili uslugu nego potraže zamjenu.

Iz tog razloga vrlo je bitno imati i izraditi internet stranice koje brzo i jednostavno isporučuju tražene informacije a klijente čine zadovoljnima.

Kako bi to bilo moguće vlasnici web stranica trebaju imati mogućnost jednostavne i brze izmjene ili dodavanja sadržaja na web stranicu. To se postiže korištenjem sustava za upravljane sadržajem ili CMS-om (Content Mangement System).

Wodpress CMS je naš izbor i preporuka za upravljanje sadržajem na web stranicama.

Zašto izraditi web stranicu?

Postoji više razloga za izradu web stranice, neki od najčešćih su:

 1. Poslovni razlozi: Web stranica je važan alat za poslovanje, jer omogućuje tvrtkama da se predstave široj publici, prodaju proizvode ili usluge, te komuniciraju sa svojim klijentima.
 2. Online prisutnost: Web stranica omogućuje jednostavno i brzo pregledavanje informacija o vašoj tvrtki ili proizvodima.
 3. Promocija: Web stranica omogućuje lakše promoviranje vaše tvrtke ili proizvoda putem interneta, što može dovesti do povećanja poslovanja.
 4. Povezivanje: Web stranica omogućuje povezivanje sa drugim web stranicama putem hiperlinkova, što može poboljšati vidljivost vaše stranice.
 5. Personalizacija: Web stranica omogućuje personaliziranje vašeg sadržaja za različite ciljne skupine.
 6. Analitika: Web stranica omogućuje praćenje posjećenosti, analizu podataka i prilagodbu sadržaja.
 7. Dostupnost: Web stranica omogućuje dostupnost vašeg sadržaja 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što olakšava pristup informacijama vaše tvrtke.

Koliko košta izrada web stranice?

Cijena izrade web stranice varira ovisno o vašim potrebama i zahtjevima. Neke od stvari koje utječu na cijenu su:

 1. Vrsta web stranice: Jednostavna, statična web stranica koštat će manje nego složena, dinamična web stranica s mnogo funkcionalnosti.
 2. Količina sadržaja: Web stranica sa malo sadržaja koštat će manje nego stranica sa puno sadržaja.
 3. Dizajn: Jednostavniji dizajn koštat će manje nego složeniji dizajn.
 4. Programiranje: Ako koristite gotove šablone ili Content Management System (CMS), cijena će biti niža nego ako se koristi custom (prilagođen) programiranje.
 5. Usluga: Cijena će varirati ovisno o tome što sve usluga uključuje, kao što su izrada, održavanje, SEO optimizacija, i sl.
 6. Projektant: Cijena će varirati ovisno o iskustvu i kvalifikacijama projektanta ili agencije koja izrađuje vašu web stranicu.

U prosjeku, cijena izrade jednostavne statične web stranice se kreće od nekoliko stotina do nekoliko tisuća eura, dok složenije dinamične web stranice mogu koštati i više od 10 000 eura.

Pogledajte naš cjenik okvirnih cijena za izradu web stranica ovdje.

Izrada web stranica u WordPressu 

Pogledaj video

Brza, profesionalna i učinkovita izrada web stranica korištenjem WordPress-a jamči samostalnost u kasnijem uređivanju web stranica što je izuzetno važno za male i srednje poslovne subjekte.
Naglasak je na tome da niste ovisni o programeru koji je izradio web stranice jer je pristup WordPress profesionalcima jednostavan a gotovo sve potrebe za uređivanjem sadržaja na web stranici možete odraditi samostalno.
Iskoristite naše iskustvo i znanje kako bi i Vaše stranice bile u koraku s vremenom – informativne, lijepe i pristupačne sa svih uređaja kojima danas korisnici pristupaju Internetu.
Naučit ćemo vas sve o tome kako kasnije uređivati web stranice kad ih mi jednom izradimo i dizajniramo.

Kliknite i pogledajte  kako izgledaju neke od stranica napravljene u WordPress-u na ovom linku.

Besplatna izrada web stranica

je moguća pod uvjetom da pod “besplatno” ne podrazumijevamo plaćeni hosting odnosno smještaj web stranica (što bi vam svakako preporučili) kao i eventualno plaćanje registracije domene. Moguće je dobiti besplatnu domenu s nastavkom hr samo ako imate registriranu pravnu osobu u RH. Isto tako u “besplatnu izradu web stranica” ne računamo ni vaše utrošeno vrijeme i energiju na učenje i izradu web stranice.

 

Ako ste se odlučili za izradu besplatnih web stranica ovdje ćemo dati nekoliko korisnih savjeta i linkova:

– link za preuzimanje WordPress instalacije na hrvatskom jeziku
– link na upute za izradu web stranice
– link ako želite naručiti smještaj web stranica
– pretražite Youtube