Izrada web stranica u WordPressu 

Pogledaj video

Brza, profesionalna i učinkovita izrada web stranica korištenjem WordPress-a jamči samostalnost u kasnijem uređivanju web stranica što je izuzetno važno za male i srednje poslovne subjekte.
Naglasak je na tome da niste ovisni o programeru koji je izradio web stranice jer je pristup WordPress profesionalcima jednostavan a gotovo sve potrebe za uređivanjem sadržaja na web stranici možete odraditi samostalno.
Iskoristite naše iskustvo i znanje kako bi i Vaše stranice bile u koraku s vremenom – informativne, lijepe i pristupačne sa svih uređaja kojima danas korisnici pristupaju Internetu.
Naučit ćemo vas sve o tome kako kasnije uređivati web stranice kad ih mi jednom izradimo i dizajniramo.

Kliknite i pogledajte  kako izgledaju neke od stranica napravljene u WordPress-u na ovom linku.

Izrada web stranica

Zašto izraditi web stranicu?

Web stranicu izrađujemo kako bi omogućili svima koji imaju pristup Internetu uvid u djelatnost kojom se bavimo. Minimalne informacije koje možemo imati napisane na web stranici mogu biti email adresa, broj telefona i naziv tvrtke, poštanska adresa i porezni broj i već smo na neki način olakšali postojećim i potencijalnim klijentima poslovanje s našim poslovnim subjektom.

Naravno, ove informacije su gotovo zanemarive u usporedbi sa svim  informacijama i uslugama koje možemo isporučiti putem web stranice.

 

Što mi je potrebno za web stranicu?

  1.  Domena (web adresa)
  2.  Smještaj (hosting)
  3. WordPress (ili neki drugi program)

Web dizajn i izrada web stranica

Web sjedište odnosno više web stranica zajedno u većini slučajeva je prvo mjesto gdje će Vaši potencijalni i postojeći klijenti potražiti iscrpne informacije o Vama i Vašem poslovanju. Svejedno oglašavate li se u nekom od preostalih medija kao što su novine, časopisi, radio ili televizija, prvi korak u traženju dodatnih informacija o Vama najčešće će biti Internet i Vaše web stranice.

Ako u potrazi za tim informacijama potencijalni klijenti budu razočarani ponuđenim sadržajem i dostupnošću informacija postoji velika mogućnost da se ne odluče za Vaš proizvod ili uslugu nego potraže zamjenu.

Iz tog razloga vrlo je bitno imati i izraditi internet stranice koje brzo i jednostavno isporučuju tražene informacije a klijente čine zadovoljnima.

Kako bi to bilo moguće vlasnici web stranica trebaju imati mogućnost jednostavne i brze izmjene ili dodavanja sadržaja na web stranicu. To se postiže korištenjem sustava za upravljane sadržajem ili CMS-om (Content Mangement System).

Wodpress CMS je naš izbor i preporuka za upravljanje sadržajem na web stranicama.

Besplatna izrada web stranica

je moguća pod uvjetom da pod “besplatno” ne podrazumijevamo plaćeni hosting odnosno smještaj web stranica (što bi vam svakako preporučili) kao i eventualno plaćanje registracije domene. Moguće je dobiti besplatnu domenu s nastavkom hr samo ako imate registriranu pravnu osobu u RH. Isto tako u “besplatnu izradu web stranica” ne računamo ni vaše utrošeno vrijeme i energiju na učenje i izradu web stranice.

 

Ako ste se odlučili za izradu besplatnih web stranica ovdje ćemo dati nekoliko korisnih savjeta i linkova:

– link za preuzimanje WordPress instalacije na hrvatskom jeziku
– link na upute za izradu web stranice
– link ako želite naručiti smještaj web stranica
– pretražite Youtube