Izrada web stranica u WordPressu 

Pogledaj video

Kako napraviti web stranicu?

Izrada web stranice jedna je od nužnih zadaća svakog poslovanja.

Postoji više načina za izradu web stranice, ali jedan od najjednostavnijih je korištenjem programskih alata poput HTML, CSS i JavaScript-a.

 1. HTML koristimo za kreiranje strukture vaše stranice, koristeći elemente poput naslova, paragrafa, slika i linkova.
 2. CSS koristimo kako bismo dali stil vašoj stranici, koristeći svojstva poput boje, pozadine, veličine i razmaka.
 3. JavaScript koristimo kako bismo dodali interaktivnost vašoj stranici, koristeći skripte za navigaciju, validaciju obrazaca i druge funkcionalnosti.
 4. Koristimo Content Management System (CMS) WordPress-a.
 5. Stranicu javno objavimo na webu koristeći web hosting uslugu i ragistrirani naziv domene za vašu stranicu.

 Naš savjet je da za poslove izrade web stranice anagažirate stručne osobe poput nas.

Izrada web stranica

Pogledaj video

Što sve trebam imati za vlastitu web stranicu?

Da biste imali vlastitu web stranicu, potrebno je nekoliko stvari:

 • Domene: To je naziv vaše web stranice (npr. “moj-sajt.com”) koji se koristi za pristup web stranici putem web preglednika.
 • Hosting: To je mjesto gdje se vaša web stranica pohranjuje i čini dostupnom preko interneta. Postoji mnogo pružatelja usluga hostinga koji nude različite opcije i cijene.
 • Sadržaj: To su sve informacije koje želite da se pojave na vašoj web stranici, uključujući tekst, slike, videozapise itd.
 • Izgled: To je dizajn vaše web stranice, uključujući izgled i raspored elementa na stranici. Možete koristiti predefinirane teme ili napraviti svoj dizajn.
 • Alat za izradu web stranica: To je softver koji koristite za izradu i uređivanje vaše web stranice. WordPress je najpopularniji, ali se mogu koristiti i opcije softverskih usluga poput Wix, Weebly, Squarespace i ostali…
 • Opcionalno: Ako želite da se vaša web stranica može pronaći na Google-u ili drugim pretraživačima, onda ćete trebati optimizirati vaš sadržaj za SEO (Search Engine Optimization).

Zašto izraditi web stranicu?

Postoji više razloga za izradu web stranice, neki od najčešćih su:

 1. Poslovni razlozi: Web stranica je važan alat za poslovanje, jer omogućuje tvrtkama da se predstave široj publici, prodaju proizvode ili usluge, te komuniciraju sa svojim klijentima.
 2. Online prisutnost: Web stranica omogućuje jednostavno i brzo pregledavanje informacija o vašoj tvrtki ili proizvodima.
 3. Promocija: Web stranica omogućuje lakše promoviranje vaše tvrtke ili proizvoda putem interneta, što može dovesti do povećanja poslovanja.
 4. Povezivanje: Web stranica omogućuje povezivanje sa drugim web stranicama putem hiperlinkova, što može poboljšati vidljivost vaše stranice.
 5. Personalizacija: Web stranica omogućuje personaliziranje vašeg sadržaja za različite ciljne skupine.
 6. Analitika: Web stranica omogućuje praćenje posjećenosti, analizu podataka i prilagodbu sadržaja.
 7. Dostupnost: Web stranica omogućuje dostupnost vašeg sadržaja 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što olakšava pristup informacijama vaše tvrtke.

Koliko košta izrada web stranice?

Cijena izrade web stranice varira ovisno o vašim potrebama i zahtjevima. Neke od stvari koje utječu na cijenu su:

 1. Vrsta web stranice: Jednostavna, statična web stranica koštat će manje nego složena, dinamična web stranica s mnogo funkcionalnosti.
 2. Količina sadržaja: Web stranica sa malo sadržaja koštat će manje nego stranica sa puno sadržaja.
 3. Dizajn: Jednostavniji dizajn koštat će manje nego složeniji dizajn.
 4. Programiranje: Ako koristite gotove šablone ili Content Management System (CMS), cijena će biti niža nego ako se koristi custom (prilagođen) programiranje.
 5. Usluga: Cijena će varirati ovisno o tome što sve usluga uključuje, kao što su izrada, održavanje, SEO optimizacija, i sl.
 6. Projektant: Cijena će varirati ovisno o iskustvu i kvalifikacijama projektanta ili agencije koja izrađuje vašu web stranicu.

U prosjeku, cijena izrade jednostavne statične web stranice se kreće od nekoliko stotina do nekoliko tisuća eura, dok složenije dinamične web stranice mogu koštati i više od 10 000 eura.

Pogledajte naš cjenik okvirnih cijena za izradu web stranica ovdje.

Izrada web stranica u WordPressu 

Pogledaj video

Brza, profesionalna i učinkovita izrada web stranica korištenjem WordPress-a jamči samostalnost u kasnijem uređivanju web stranica što je izuzetno važno za male i srednje poslovne subjekte.
Naglasak je na tome da niste ovisni o programeru koji je izradio web stranice jer je pristup WordPress profesionalcima jednostavan a gotovo sve potrebe za uređivanjem sadržaja na web stranici možete odraditi samostalno.
Iskoristite naše iskustvo i znanje kako bi i Vaše stranice bile u koraku s vremenom – informativne, lijepe i pristupačne sa svih uređaja kojima danas korisnici pristupaju Internetu.
Naučit ćemo vas sve o tome kako kasnije uređivati web stranice kad ih mi jednom izradimo i dizajniramo.

Kliknite i pogledajte  kako izgledaju neke od stranica napravljene u WordPress-u na ovom linku.

Web dizajn i izrada web stranica

Web sjedište odnosno više web stranica zajedno u većini slučajeva je prvo mjesto gdje će Vaši potencijalni i postojeći klijenti potražiti iscrpne informacije o Vama i Vašem poslovanju. Svejedno oglašavate li se u nekom od preostalih medija kao što su novine, časopisi, radio ili televizija, prvi korak u traženju dodatnih informacija o Vama najčešće će biti Internet i Vaše web stranice.

Ako u potrazi za tim informacijama potencijalni klijenti budu razočarani ponuđenim sadržajem i dostupnošću informacija postoji velika mogućnost da se ne odluče za Vaš proizvod ili uslugu nego potraže zamjenu.

Iz tog razloga vrlo je bitno imati i izraditi internet stranice koje brzo i jednostavno isporučuju tražene informacije a klijente čine zadovoljnima.

Kako bi to bilo moguće vlasnici web stranica trebaju imati mogućnost jednostavne i brze izmjene ili dodavanja sadržaja na web stranicu. To se postiže korištenjem sustava za upravljane sadržajem ili CMS-om (Content Mangement System).

Wodpress CMS je naš izbor i preporuka za upravljanje sadržajem na web stranicama.

Besplatna izrada web stranica

je moguća pod uvjetom da pod “besplatno” ne podrazumijevamo plaćeni hosting odnosno smještaj web stranica (što bi vam svakako preporučili) kao i eventualno plaćanje registracije domene. Moguće je dobiti besplatnu domenu s nastavkom hr samo ako imate registriranu pravnu osobu u RH. Isto tako u “besplatnu izradu web stranica” ne računamo ni vaše utrošeno vrijeme i energiju na učenje i izradu web stranice.

 

Ako ste se odlučili za izradu besplatnih web stranica ovdje ćemo dati nekoliko korisnih savjeta i linkova:

– link za preuzimanje WordPress instalacije na hrvatskom jeziku
– link na upute za izradu web stranice
– link ako želite naručiti smještaj web stranica
– pretražite Youtube