Virtualne šetnje

VR fotografija (virtual reality photography) ili fotografija prividne stvarnosti omogućava širinu pogleda 360 stupnjeva na monitoru računala te kod gledatelja stvara dojam kao da se nalazi na mjestu gdje je fotografija nastala.

Koristeći fotografska izražajna sredstva, u prvom redu svjetlo i sjene, dubinu polja, boje te ostale tajne zanata, kod gledatelja je moguće pobuditi osjećaje koje bi imao kad bi posjetio fotografirano mjesto ili prostor. Dobra VR fotografija prikazuje lokaciju u njezinom najboljem svjetlu (foto – svjetlo, grafija – pisanje) i na taj način motivira na akciju – stvarni odlazak na mjesto s fotografije.

Jedna slika govori tisuću riječi a VR fotografija još i više! To proizlazi iz činjenice da VR fotografija nastaje softverskim spajanjem stotina fotografija koje onda zajedno čine cjelinu i pogled od 360 stupnjeva.

Upravljanje informacijama koje se pojavljuju u digitalnoj panorami 360, kako neki još nazivaju VR fotografiju, obavlja se preko sučelja web aplikacije Promopano a sastoji se od postavljanja smjerova šetnje, točaka interesa, promotivnih oglasa i ostalih vrsta promocije koje su u ponudi.

Nekoliko spojenih VR fotografija preko internet poveznica naziva se virtualnom šetnjom.

Ovako uređena virtualna šetnja postavlja se u postojeće web stranice korisnika ili mobilnu aplikaciju preko koda za ugradnju te se na taj način prebacuje i cjelokupna funkcionalnost virtualne šetnje.

 

Promopano

Promopano je web servis koji korisniku usluge pruža mogućnost jednostavne ugradnje tehnologije prikaza VR fotografije i virtualnih šetnji u postojeće web stranice korisnika, izradu VR fotografija kao i upravljanja informacijama i promocijom ponude koja se pojavljuje na tim fotografijama.

Promopano za promociju proizvoda i usluga (promo) koristi VR fotografije visoke razlučivosti (multiresolution) postavljene u web aplikaciju kao podlogu (pano) za postavljanje točaka na koje se klikom miša otvaraju sve informacije o ponudi.

Web aplikacija omogućuje korisniku aplikacije postavljanje točaka interesa s pripadajućim sadržajem na VR fotografiju te je tako pripremljenu preko koda za ugradnju može ugraditi u vlastite ili bilo koje druge web stranice.

Virtualne-setnje

Prezentacija aplikacije omogućuje posjetitelju web stranice svojevrsno istraživanje VR fotografije, zakretanje oko osi i zumiranje željenih detalja a klikom na točku interesa prikazuju se dodatne informacije o subjektu koje mogu biti u obliku teksta, slike ili videa.

 

NAZOVI, MI VOLIMO PORAZGOVARATI...

00 385 91 576 1200